Moderátoři: dlouhejbil, Joker, Grif, jura-p
Téměř každá káva je opředena nějakou pověstí nebo historkou. Stejně je tomu i s indickou kávou. Dle pověsti přinesl do Indie první kávová semena poutník Baba Budan z Jemenu už v roce 1670. Zasadil je v okolí pahorku Maisúr a zde roste dodnes. Indická zrna jsou zajímavá z jednoho důvodu: její unikátnost je ve speciálním způsobu „přípravy“.
Před několika staletími bylo možné se z Indie do Evropy dopravit pouze na lodi. Cesta byla dlouhá a káva byla na palubě po delší dobu vystavena velké vlkosti, díky které změnila barvu i chuť, které se pro ni staly typickou.
V dnešní době už přeprava kávy do Evropy netrvá tak dlouho, znalci a kávoví labužníci však stále vžadují, aby káva měla své typické vlastnosti. Proto byl vynalezen způsob zvaný monsooning. Syrová zrníčka kávy vystavují výrobci několik týdnů větru a dešti, aby napodobili způsob, jakým vznikala káva za dob zámořských plaveb.
100% ARABICA. Nejlepší ugandská káva se pěstuje podél keňské hranice kolem Bugishu a hory Elgon. Tato káva má jemnou, harmonickou a velice bohatou chuť s velice jemnou kyselostí. Je to káva s velkou budoucností. Profil chuti: zralé ovoce a mléčná čokoláda.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků