• Reklama
FastTech
 
 

pošta Poštou

Vše co nejde pořádně někam zařadit.

Moderátoři: dlouhejbil, Joker, Grif, jura-p

Re: pošta Poštou

Příspěvekod Dr.Watson » pát 16. bře 2018 19:03:28

Ahoj.
Aktuálne mohu podat info ze kterého se se dá mnohé vyčíst.
Že dělám u ČP se už asi všeobecně ví, poršel jsem za pětadvacet let snad vším a ukotvil u zastupování vedoucích na provoznách.
Ted ,á, delší neschopenku, nějak se mi zase rozjela krev (směr Vídeň, Marseille, Moskva a část asi do Londýna) :wasntme

Dopoledne mi volali a prosili jestli bych přece jenom náhocou nemohl jít do práce (na poště kde jsem byl) je dodejna (ti vaši pošťáci a balíkáři) - z 25 lidu je osm nemocných. Rajony se (balíkové) dělají ve dvou, v minulém a tomto týdnu je dělali 5x v jednom člověku !!! A to myslím odvedli práci co jen mohli.
Noticka - nestávkujte proti Babišovi a podobným nedůležitým věcem, brzy nebudou pošťáci žádní...
Min týden měli nábor tří lidí - ani nepracovali, jen cvičně projeli rajón. Druhý den nepřišli.
Jo, pošta má Odbory asi troje nebo dokonce čtvery. Netuším proč...
Když loni byla stávka pošťáků - neměla výsledek. Šli na to blbě. Pokud by DVA dny prostě šlehli s prací, nedoručovali, nepřebírali, nevybírali, tehdy by si toho někdo všiml a neměli by z toho psinu jako tehdy ...heheh 50 pošťáků stávkuje... Protože ostatní je pouze podporovali stužkou která nikomu neublíží....
Odjekživa platilo - chceš dobrou službu, tak si ji zaplať! Vy zaplatíte službu ale bohužel ji vykonává třetina lidu co ji měli mít na starosti, na přepravě chybí lid, tak se to pozdrží, na depu kam to dojde nejsou lidi tak se to bere "co došlo první", opět čekáte na a na konci rajon normovaná na tri doručovatele má jednoho> Hurá doručovat!!!!!
Při stížnostech chtějte vždy vedoucího a od toho jeho nadřízeného - je to vaše právo|!!! Jinak se to, Hodněhnusná německá zatáčka, nehne!

P.s.: ...když dnes za mnou zajel kolega a vyprávěl, hodně mne to rozvrkočilo a byl bych opravdu rád aby Uřad práce poslal člověka, který se zde zaměstná a posoudí podmínky práce...
Odesláno z mého PC jménem Ráchel III. pomocí drátů a elektriky.

„Musím se červenat, Watsone,“ zašeptala paní Holmesová pohoršeným hlasem.
Jako každý, kdo má světu co říci, píši pouze ve větách holých.
S vloženými souvětími... a sem tam obrázkem který tutově není k věci, zato přísně multikultiincool sluníčově a genderově vyrovnaný.
Dr.Watson
Dobrá duše eCF
Dobrá duše eCF
e-Soptík
e-Soptík
 
Příspěvky: 453
Registrován: čtv 05. led 2012 19:32:14

Reklama

Re: pošta Poštou

Příspěvekod iqwe » sob 17. bře 2018 7:50:33

@Soptík
100% souhlas, mám to stejně. To už si raději nechám zboží poslat na nějakou Uloženku. Jednak je to levnější a druhak nemusím na nikoho celý den čekat, ničit si zdraví a stejně nakonec bych si to musel na poště vyzvednout osobně. Takhle mi pošlou SMS, že balíček dorazil, tím mám v mobilu i jeho číslo potřebné pro vyzvednutí a i jak mají otevřeno a když jedu během týdne okolo, tak si to vyzvednu.
A nezadávání informací do sledovacího systému vidím jako úmyslnou sabotáž pracovníky pošty. Když nevíš kde zásilka je, nečekáš na ni a nehrozí tak atakování projíždějícího poštovního vozidla zuřícími adresáty. Tak si balíkář rozveze jen zásilky do firem a zbytek v klidu vyklopí na poště.

Kdysi jsem chodil na poštu platit inkaso, byl jsem tak zvyklý, ale to jsme ještě kouřili pyro. Už tam nechodím, tedy přesně od doby, kdy pošta "zlepšila služby", udělala drahou rekonstrukci pobočky a zavedla vyvolávací systém. Do této doby jsem se stavěl do fronty, kde pokud byl nával, jsem býval max. třetí a za 5 min. jsem zase seděl v autě před vchodem do pošty. Dnes se tam už zaparkovat nedá a bývá plné i přilehlé parkoviště. Je to stejný signál, jako když je před supermarketem málo vozíků. Člověk ví předem, co ho čeká uvnitř.
Vrátím se k prosinci 2012, kdy jsem byl na poště platit naposledy. Po vstupu do budovy jsem se prodral ke "škatuli" vydávající lístečky, a když jsem se stal jeho šťastným majitelem, tak jsem se rozhlédl a odhadem zjistil, že je přede mnou zhruba 60 zimně oblečených zpocených spoluobčanů. Po rekonstrukci totiž zrušili peněžní přepážky v 1. poschodí a přesunuli je do přízemí k listovním a balíkovým. Mezi těmito spoluobčany vybavenými brunátnými obličeji, ať již z důvodu přehřátí, vydýchaného vzduchu nebo vzteku ze zlepšených služeb, jsem strávil 55 minut a naposledy zaplatil inkaso na poště. Teď už ho platím výhradně jen převodem z účtu.
A to nehovořím o tom, že pobyt v takovém prostředí zvláště v chřipkovém období, jako je teď, jen zvyšuje šíření chorob a nemocnost. Slabší povahy nebo spoluobčany, kteří si tímto přivodí nějakou kardiovaskulární příhodu ani nezmiňuji. Za to by pošta měla ještě odvádět nejaký zvláštní příspěvek na úhradu schodku na HDP, který tímto vytváří.

A tak přichází pošta o peníze za neposkytnuté služby, což mně připomíná situaci z doby před posledními Vánoci, kdy se mě maminka snažila zaúkolovat zaplacením tří složenek s příspěvkem na dobročinné účely. Při stále čerstvé vzpomínce na zážitky z před šesti lety jsem to odmítl a vyřešil převodem ze svého účtu, zdarma. Mamince jsem řekl, že za ušetřené nehorázné poplatky za celkem nenáročnou a bezproblémovou službu, kterou je vklad hotovosti na účet, může obdarovat ještě dalšího potřebného. A pošta opět utřela hubu.
Dnes má maminka již svůj vlastní běžný účet zdarma, který jí pomocí homebankingu obsluhuji, jehož zřízení bylo nutným krokem, jak vyřešit bezproblémové doručování důchodu. Koncem loňského roku totiž pošta nebyla schopna důchod doručovat v termínu. Když to bylo už třetí měsíc, co mně maminka stále volala, že jí zase nedonesli důchod, došla mně trpělivost. Sice jsem se asi po osmi hodinách během dvou dnů na jedno telefonní číslo pošty dovolal a dodání důchodu reklamoval, ale donesli ho 5 dnů po termínu. A dovolat se mi podařilo nikoli na naši poštu, ale pouze sekretářce krajského provozního ředitele, která mně slíbila, že až se jí s pobočkou podaří spojit a problém vyřešit, tak dá vědět. Slib dodržela s tím, že i jí se podařilo na naši poštu dovolat až další den. Takže pošta přišla o další peníze a doručovatelka o tringelt. Ta v tom byla nevinně, byla jen delší dobu nemocná.

No, co říci závěrem, snad jen: "Miluji Českou poštu!".
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.
Pico 75TC+Rocket R, Cloupor mini+Cobra, Koopor mini+Cobra
od 16.11.2012 vaping a 22.11.2012 poslední pyro
eCF Brno - RETROHIPSTER FETIŠISTA
Uživatelský avatar
iqwe
Dobrá duše eCF
Dobrá duše eCF
e-Dýmal
e-Dýmal
 
Příspěvky: 901
Registrován: pát 28. zář 2012 1:25:37
Bydliště: Brno

Re: pošta Poštou

Příspěvekod Dr.Watson » sob 17. bře 2018 15:09:41

Já dodám malou poznámku, souvisí s tím vtipem co byl, tuším, v guláši.
Pošťáci jsou za dodaný balík placeni prémií. Doručl jsi balík, tu máš prachy...
Dodají a odšktrtnou - hotovo.
Nedodaný balík musí popsat, vyúčtovat jako nedodaný, napsat kde je uložený a to nemluvím, každý pošťák děsně rád vypisuje lístek před barákem. Tedy naopak, pro doručovatele je ve všech směrech výhodné balík dát majiteli.
Nechci hájit kolegy ale včera bo předevčírem mi volal kolega, že na jeho dodejně (balíků) jezdí 4 auta v jednom člověku (normálně - dva rajony, dva lidé, teď je na to sám). Přirozeně, klienta to nezajímá, nějaká chřipková epidemie, Ale dokud si budete stěžovat na foru, nic se nezmění... Každá dodejna má vedoucího, směřujte vše tam. Mailem, telefonem, osobně. A klidně i obvodnímu manažerovi mailem, telefonem, šak vás to nic nestojí.
A pošťákovi to přijde líto bo dělá pro lidi i nadstandard jako vyplňování složenek, poradnu, etc..
Odesláno z mého PC jménem Ráchel III. pomocí drátů a elektriky.

„Musím se červenat, Watsone,“ zašeptala paní Holmesová pohoršeným hlasem.
Jako každý, kdo má světu co říci, píši pouze ve větách holých.
S vloženými souvětími... a sem tam obrázkem který tutově není k věci, zato přísně multikultiincool sluníčově a genderově vyrovnaný.
Dr.Watson
Dobrá duše eCF
Dobrá duše eCF
e-Soptík
e-Soptík
 
Příspěvky: 453
Registrován: čtv 05. led 2012 19:32:14

Re: pošta Poštou

Příspěvekod pe.ne » sob 17. bře 2018 19:02:26

V principu souhlasím s dr. Watsonem. Deset let jsem jezdil s autobusem a kolikrát jsme my řidiči narazili na hrozné blbosti v systému dopravy. Hlásit a navrhovat nahoru nemělo smysl. Poslouchat stížnosti od cestujících jsme museli my, ne vedoucí. Tak jsme je na ně odkazovali. "Ano, máte pravdu, je to úplný nesmysl. Ale my s tím nic neuděláme, na nás nikdo nedá. Musíte si napsat na firmu, nebo na kraj." Vedoucí obecně mají vysoký práh hluchoty k zaměstnancům, ale nechat si nadávat od zákazníků dlouho nevydrží.
Co to ale přinese v důsledku právě pro zákazníky, je otázka. Může to být zlepšení služeb, stejně jako zhoršení vztahu s dodavatelem služby (pošťákem, řidičem, zdravotní sestrou, ...). Záleží, jak to ten dotyčný vedoucí "vyřeší". Ale souhlasím s tím, že stěžovat si má obecně smysl. A to tak dlouho, dokud za svůj peníz člověk nedostane, co mu náleží.

[ Post made via Android ] Obrázek
Uživatelský avatar
pe.ne
e-Kuřák fajnšmekr
e-Kuřák fajnšmekr
 
Příspěvky: 306
Registrován: pon 19. zář 2016 2:34:51

Re: pošta Poštou

Příspěvekod dobrman » sob 17. bře 2018 20:55:17

Dr.Watson píše:......Dodají a odšktrtnou - hotovo.
Nedodaný balík musí popsat, vyúčtovat jako nedodaný, napsat kde je uložený a to nemluvím, každý pošťák děsně rád vypisuje lístek před barákem. Tedy naopak, pro doručovatele je ve všech směrech výhodné balík dát majiteli....


S tím doktore nesouhlasím,
pochybuju, že s sebou pošťák tahá počítač s tiskárnou, neb 90% lístků (co jsem kdy dostal a nebylo jich málo) o nemožnosti doručit je tiskopis vyplněný na počítači.
Tudíž mi to přijde pro "balíkáře" jednodušší nacpat si kapsu předpřipravenými nedodejkami, než se tahat z auta s balíčkama....
Obrázek
Uživatelský avatar
dobrman
Eyjafjallajökull
Eyjafjallajökull
 
Příspěvky: 3119
Registrován: stř 16. kvě 2012 23:21:12
Bydliště: Jindřichův Hradec
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: pošta Poštou

Příspěvekod iqwe » sob 17. bře 2018 23:18:59

Dobrman mi vzal argument z úst, také jsem si toho všiml. Jen nevím jestli je tiskne na poště sám balíkář nebo to odnesou pracovnice příslušné pobočky, kde balík skončil. Tyto výzvy totiž nebývají podepsané a je jen vytištěno jméno.

Mám Dr.Watson celkem rád, ač ho osobně neznám, ale někdy mi připadá, že pracuje v nějaké jiné poště než té České. Nebo je příliš velkým idealistou. Z pozice zástupce vedoucího pobočky by ovšem praktiky balíkářů měl znát nejlíp, protože nedoručené balíky končí i na jeho pobočce a musí vědět kdo a kde ty výzvy k vyzvednutí tiskne. A to předpokládám, že tuto funkci zastává na běžné pobočce a ne na té, která se zabývá rozvozem balíků. V druhém případě bych musel klást vinu i jemu, protože tomuto pracovníku, pokud zná způsob rozvozu (tedy na tuto pozici postoupil zespodu), musí být jasné kdo balíky hodlá rozvážet a kdo ne, ještě dřív než vozidlo vyjede z depa. S tačí udělat namátkovou kontrolu před výjezdem a zkontrolovat, jak má balíkář balíky v autě roztříděné a umístěné. To jestli je prémiový systém dostatečně motivační nebo ty peníze za čas strávený v práci navíc nestojí, posuzovat nebudu a ani nemůžu.

A stěžovat si, jako komu? Na místní pobočce mně řeknou, že s rozvozem balíků nemají nic společného. Tak mám telefonovat na balíkové depo? To si jako opravdu někdo myslí, že na poště někdo zvedá telefony? Nebo mám sednout do auta a jet tam? Kdo mi to cestování zaplatí, o čase nemluvě. Zkoušel jsem i krajské ředitelství a třeba na SPU nemá veřejnost přístup vůbec. A představte si, jak pošta funguje, tedy spíš nefunguje, je známo nejen zákazníkům, ale i 99% zaměstnanců. Pokud tedy budu mít dostatek času i trpělivosti a peněz na další výdaje a podaří se mi úspěšně stěžovat, obdržím ujištění, že se na to příslušný pracovník podívá. Také mohu obdržet informace o objektivních příčinách doplněné spoustou alibizmů, z nich některé už byly použity výše. Přece nikdo nevěří, že pracovníci konkurenčních firem jsou vůči chřipce odolnější a aby pošťákům přidali a bylo jich víc, nikde nevystěžuji. A že se z 30 000 zaměstnanců zúčastní aktivně stávky 50, taky neovlivním. Takže z mého pohledu jsou stížnosti zbytečné. Já prostě ČP z toho srabu nevytáhnu.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.
Pico 75TC+Rocket R, Cloupor mini+Cobra, Koopor mini+Cobra
od 16.11.2012 vaping a 22.11.2012 poslední pyro
eCF Brno - RETROHIPSTER FETIŠISTA
Uživatelský avatar
iqwe
Dobrá duše eCF
Dobrá duše eCF
e-Dýmal
e-Dýmal
 
Příspěvky: 901
Registrován: pát 28. zář 2012 1:25:37
Bydliště: Brno

Re: pošta Poštou

Příspěvekod Lubis » ned 18. bře 2018 0:32:53

Muzim rict, asi mam stesti. Pokud je nekdo doma, balik vzdy doruci, pokud neni nikdo doma, tak kdyz jsem zadaval telefonni cislo, tak zavolaji, obcas volaji dokonce dopredu, ja si proste nemuzu stezovat. Na druhou stranu u ostatnich dorucovacich sluzeb mam vetsinou problem, zavolaji vetsinou az kdyz stoji pred barakem astrasne se divi, ze jsem v praci 20km daleko, tam radsi pouzivam ruzne zasilkovny.
Obrázek
Uživatelský avatar
Lubis
e-Soptík
e-Soptík
 
Příspěvky: 430
Registrován: sob 09. bře 2013 0:26:47
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: pošta Poštou

Příspěvekod Dr.Watson » ned 18. bře 2018 10:02:36

dobrman píše:...
S tím doktore nesouhlasím,
pochybuju, že s sebou pošťák tahá počítač s tiskárnou, neb 90% lístků (co jsem kdy dostal a nebylo jich málo) o nemožnosti doručit je tiskopis vyplněný na počítači.
Tudíž mi to přijde pro "balíkáře" jednodušší nacpat si kapsu předpřipravenými nedodejkami, než se tahat z auta s balíčkama....

Lístky se opravdu tisknou dopředu - všimněte si, co podepisujete za papír od pošťáka (doručovatele, ne na poště) a zjistíte, že je to ten samý, jaký vám v případě nepřítomnosti vhodí do schránky.
Jsi doma - podepíšeš ho
Nejsi doma - pošťák tam napíše čas, kdy byl u Tebe a vhodí do schránky.

Jinak je fakt, že kolegy víceméně hájím a všude je to jiné. Pošta v tomto opravdu zaspala, fluktuace kvůli buzeraci a platu je strašná a každému "manažerovi" je to celkem fuk. Je to poslední moloch aka státní dojná kráva.
Odesláno z mého PC jménem Ráchel III. pomocí drátů a elektriky.

„Musím se červenat, Watsone,“ zašeptala paní Holmesová pohoršeným hlasem.
Jako každý, kdo má světu co říci, píši pouze ve větách holých.
S vloženými souvětími... a sem tam obrázkem který tutově není k věci, zato přísně multikultiincool sluníčově a genderově vyrovnaný.
Dr.Watson
Dobrá duše eCF
Dobrá duše eCF
e-Soptík
e-Soptík
 
Příspěvky: 453
Registrován: čtv 05. led 2012 19:32:14

Re: pošta Poštou

Příspěvekod camelka » ned 18. bře 2018 11:20:27

Lubis píše:Muzim rict, asi mam stesti. Pokud je nekdo doma, balik vzdy doruci, pokud neni nikdo doma, tak kdyz jsem zadaval telefonni cislo, tak zavolaji, obcas volaji dokonce dopredu, ja si proste nemuzu stezovat. Na druhou stranu u ostatnich dorucovacich sluzeb mam vetsinou problem, zavolaji vetsinou az kdyz stoji pred barakem astrasne se divi, ze jsem v praci 20km daleko, tam radsi pouzivam ruzne zasilkovny.

Přesně tak. Ještě si můžu balik nechat rovnou na poště, pokud vim, že v den doručení nejsem doma. Když to jde, raději volim postu, než jiné přepravní služby.

Píšu z tabletu
Obrázek
Aegis Geek vape, HCIGAR Warwolf, Sigelei Minibook TC, Pico Squeeze 2, eVic VTC Mini, Pico TC 75W, Pico Mega, Cuboid Mini, Smoant mini, Wismec Presa 75W TC, Kayfun V5, Skyline, Dwarv, Berserker V2 MTL RDA... Míchám všechno možné.
Uživatelský avatar
camelka
e-Kuřák fajnšmekr
e-Kuřák fajnšmekr
 
Příspěvky: 203
Registrován: ned 19. říj 2014 17:07:56
Bydliště: Planeta Země

Re: pošta Poštou

Příspěvekod flacek » ned 18. bře 2018 13:39:49

Mne se stava to ze dle sledovacky jsem nebyl zastizen a zasilka je ulozena na poste, ovsem ve schrance papir zadny neni. Ten se tam objevi vetsinou az druhy den, ale napsany s datem dorucovani, ktery odpovida sledovacce.
Osobne se take zasilky snazim resit pomoci jinych firem a nebo to zasilam do prace, kde mi to prevezmou na recepci. A i tam se stalo, ze chodily dopisy a baliky se zpozdenim a nebo vubec. Prislo se na to, ze lidi co posilaly dopisy napr. do pisnicek na prani volali, jaktoze jsme to neodvysilali ale mi pritom nic nemeli. Posta se omluvila s klasikou "chyba jednotlivce", a nyni to asi tak nejak opet funguje.
Mlhostoje - Joyetech 18650 MOD V3.5, Joyetech eVic Easy, VAMO V1 + V3, Z-Max, Bcc Evod, Pro Tank, Pro Tank X10
Palivo - Tankuji pouze a výhradně u Gaston13
Ortodoxní elektronik /rasista/

Obrázek
Uživatelský avatar
flacek
e-Kuřák fajnšmekr
e-Kuřák fajnšmekr
 
Příspěvky: 208
Registrován: pon 14. led 2013 5:47:51
Bydliště: Praha

Re: pošta Poštou

Příspěvekod Soptik81 » pon 19. bře 2018 8:41:22

iqwe píše:A stěžovat si, jako komu? Na místní pobočce mně řeknou, že s rozvozem balíků nemají nic společného. Tak mám telefonovat na balíkové depo? To si jako opravdu někdo myslí, že na poště někdo zvedá telefony? Nebo mám sednout do auta a jet tam? Kdo mi to cestování zaplatí, o čase nemluvě.

Přesně tak!
Poslední případ.Objednávka z Alzy. Věděl jsem, že nebudu doma, proto volím doručení na poštu.
V den objednání a odeslání, info přišlo, že obdrželi zásilku.
Druhý den info, že zásilka bude doručena na mnou zvolenou poštu .
Cestou z práce, navštěvuji poštu (10 minut před zavíračkou), balík nenalezen.
Argumentuji sms adresátovi, paní za přepážkou krčí rameny a omlouvá se, že u ní chyba není, odkazuje na doručovací depo.
Sledování u mne nefunkční, paní za přepážkou zjišťuje, že balík má poslední status doručován na místní poštu.
Zvedá telefon a volá na depo a následně mi s omluvou sděluje, že balík dorazil pozdě na dopolední svoz, proto nebyl zařazen.
Proč nebyl zařazen na odpolední svoz? Paní neví, odkazuje mě opět na depo.
Je pátek 17:00 na depo to mám 30km.
V sobotu je na místní poště zavřeno, paní mi vychází vstříc a sděluje, že si zásilku mohu vyzvednout na depu, ale doporučuje ať si tam raději zavolám.
Nemám v plánu cestovat v sobotu dopoledne 30 km pro balíček, na který až tak nespěchám, ale zvedám telefon, abych zjistil kde je zakopaný pes.
Vážně si myslíte, že Vám to na oficiálním čísle někdo zvedne???
Bratr jezdí za ČP, proto mi posílá jiné tel číslo.
Světe div se, po dvou zazvoněních je telefon zvednut a opět stejná písnička. Balík je na depu, nestihnul dopolední svoz.
Na odpolední svoz nebyl naložen, jelikož není doručován adresátovi, ale na místní poštu, která má v sobotu zavřeno, tudíž bude doručen v pondělí.
Údajně jsem si mohl v pátek změnit místo doručení, z doručení na poštu na doručení na mou adresu a na odpolední svoz by se dostal.
Copak mám věšteckou kouli, abych v pátek dopoledne tušil, že si jej odpoledne nebudu moct vyzvednout a změnil si místo doručení.
Navíc když sledovačka je nefunkční.
Za to se pán omlouvá, ale za sledovačku on odpovědnost nenese, ohledně sledovaček, se mohu informovat na hot lince ČP.
Resumé.
Místní pošta - odpovědnost nenese, odkazuje na depo. (chápu a má pravdu)
Doručovací depo - odpovědnost za spoždění kamionu v pátek před svozem nenese, jelikož jej prostě do svozového auta dopoledne naložit nemohli. (chápu i zde mají částečně pravdu)
Adresát - si odpovědnost nese sám, jelikož jsem si mohl změnit místo doručení a ČP by mi vyšla vstříc. Stěžovat si mohu na oficiálním kontaktu k tomu určeném.
Opravdu si myslíte, že na HOT lince něco takového ovlivním?

A propo, neudělal jsem již já jako adresát pro tuto zásilku víc než bych vůbec měl.
Mou povinností bylo vyzvednout si jej na místní poště. K tomu jsem se zavázal dokončením objednávky s prodávající.
To jsem také splnil, vše ostatní je již navíc a nebylo mou povinností!
Naopak dnes je pondělí a já si půjdu znovu vyzvednou balíček na místní poštu.
Zda budu úspěšný??? ... pokračování v příštím díle
Obrázek
Uživatelský avatar
Soptik81
e-Kuřák fajnšmekr
e-Kuřák fajnšmekr
 
Příspěvky: 256
Registrován: čtv 13. říj 2011 5:19:37
Bydliště: Český Těšín
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: pošta Poštou

Příspěvekod dobrman » pon 19. bře 2018 13:32:59

jj, jak vtom starým vtipu
"Řekl bych vám skvělej vtip o České Poště,ale je možný,že vám nedojde....."
:D
Obrázek
Uživatelský avatar
dobrman
Eyjafjallajökull
Eyjafjallajökull
 
Příspěvky: 3119
Registrován: stř 16. kvě 2012 23:21:12
Bydliště: Jindřichův Hradec
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: pošta Poštou

Příspěvekod andysk » pon 16. pro 2019 15:18:50

Ahoj, docela náhodou jsem narazila na toto téma, zrovna když řeším podobný problém.. hledám náhradu za Českou poštu. Už jsem s nimi měla mnoho problémů. Poslední dobou mi například dělají to, že zásilky z Číny(ano vím Čína.. ale i tak mají povinost to doručit) vůbec nedoručují a poslední den kdy to mají na poště mi volají, že tam mám balíček, bez jakékoliv předešlé reakce. No ráda bych nějakou alternativu. Hodně nakupuju a prodávám na bazarech, takže už je to akutní. Využíváte nějaké alternativy? Já zatím přemýšlím nad touto službou https://www.zaslat.cz/ ale ráda bych si nechala poradit. Tahle služba by měla balík vyzvednou u mě doma a doručit.. využívají několik dopravců, ale nevím jestli je to opravdu tak výhodné, nebo je třeba lepší objednat přepravu přímo u PPL? Budu ráda za každou radu :)
andysk
e-Holátko
e-Holátko
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 02. srp 2018 14:55:20

Re: pošta Poštou

Příspěvekod camelka » čtv 19. pro 2019 12:07:05

No nevím, ty zaslat jsou docela drahý, co jsem koukal. Používám občas PPL "balík pro tebe" Mají tři cenové hladiny podle velikosti. Zatím jsem se vždy vešel do té nejnižší za 89,- Kč.
Je to brutálně jednoduché a pohodlné. Stačí vyplnit na webovém formuláři údaje, po zaplacení kartou se vygeneruje štítek na balík, vytisknu, nalepím a balík odnesu za roh na Parcel Shop. O víc se nestarám. Líbí se mi, že číslo balíku mám hned a tak se dozvím, kdy ho adresát přijal. Navíc PPL jsou fakt rychlý. Druhý den má balík příjemce. Nesmí to být podaný ale v pátek, o víkendu nejezdí. Myslím, že ale žádná přepravní služba nejezdí víkendy.
Nepotřebuju nějakou trapnou aplikaci do mobilu, jako to má zásilkovna. Nechci mít prostě v mobilu další krám.
Obrázek
Aegis Geek vape, HCIGAR Warwolf, Sigelei Minibook TC, Pico Squeeze 2, eVic VTC Mini, Pico TC 75W, Pico Mega, Cuboid Mini, Smoant mini, Wismec Presa 75W TC, Kayfun V5, Skyline, Dwarv, Berserker V2 MTL RDA... Míchám všechno možné.
Uživatelský avatar
camelka
e-Kuřák fajnšmekr
e-Kuřák fajnšmekr
 
Příspěvky: 203
Registrován: ned 19. říj 2014 17:07:56
Bydliště: Planeta Země

Předchozí

Zpět na Ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků